Het burn-out proces

Hieronder is het burn-out proces in een aantal fasen verdeeld. Dat er verschil is gemaakt tussen fase 1 en fase 8, wil niet zeggen dat iedereen ook eindigt in fase 8. Iedereen loopt het proces op een andere manier door. Zo zijn er ook mensen die bij fase 5 uit de situatie weten te ontsnappen door gedrag, werkzaamheden en ontspanning op tijd aan te passen.


 

Fase 1

In deze fase probeert de werknemer continu evenwicht te vinden tussen gestelde eisen op het werk en de eventuele mogelijkheden. Werknemers in deze fase gaan soms met tegenzin naar het werk. Daarnaast vinden zij het lastig om het werk los te laten in de vrije tijd.

 

Fase 2

Voor de weknemer wordt het langzaam aan moeilijker om te ontspannen. De persoon kan moeilijker stoppen met piekeren en blijft zich zorgen maken. Wel is de werknemer zich bewust van de inspanning om aan alle eisen te voldoen. In deze fase zijn er wat kenmerken: vermoeidheid, verkramping, zich niet fit voelen en vaker last hebben van lichamelijke kwaaltjes.

 

Fase 3

De werknemer is in deze fase niet gelukkig met de werksituatie. Door het verzet hiertegen, ontstaan er gedragsveranderingen. Zo kan een werknemer agressiever worden, cynischer, perfectionistisch, geïrriteerder, en hij/zij neemt meer afstand van het werk en de werkrelaties.

 

Fase 4

In deze fase stort de werknemer in. De persoon meldt zich ziek, laat zich ontslaan of zoekt ander werk.

 

Fase 5

In deze fase wil de werknemer zich herstellen. De werknemer wil zich zo graag herstellen dat het herstel hierdoor vaak geforceerd wordt. De werknemer krijgt gevoelens als; schaamte, schuld en minderwaardigheidsgevoelens. Soms gaan deze gevoelens gepaard met depressiviteit.

 

Fase 6

In deze fase worden er keuzes gemaakt over werk en carrière. Er wordt een balans op gemaakt.

 

Fase 7

Er wordt een nieuwe opbouw gemaakt. Doordat de werknemer in deze fase meer tot zichzelf komt en ontspanning en rust vindt, worden de energievoorraden weer opgebouwd en aangevuld. Er vinden gedragsveranderingen plaats, de werknemer veranderd en vindt zichzelf terug.

 

Fase 8

Er wordt een nieuwe carrière en toekomst opgebouwd. De werknemer komt terug in het arbeidsproces. Soms zien we in deze nog wat terugvallen maar vaak groeit dit en kan de werknemer steeds gemakkelijker terugkeren na een tijdelijke terugval.

 

In de fases 1 tot en met 3 worden er signalen vanuit het lichaam gegeven om zich te verzetten tegen de situatie. Het lichaam geeft hier aan dat het de overbelasting niet meer aan kan.

In de fases 4 tot en met 6, zit de werknemer op het dieptepunt en beleeft hij/zij de moeilijkste tijd. Vanaf fase 7 vindt het herstel plaats, een comeback in de maatschappij.